Våre ambassadører ønsker å inspirere og motivere deg fram mot målet

Elisabet Rørvik

Jeg heter Elisabet Rørvik og er 21 år. Jeg kommer fra Ålesund men bor for tiden i Oslo der jeg studerer Bioingeniør. Jeg har tidligere vært aktiv i Ålesund friidrettsklubb, der 800m og 400m var mine distanser. Da jeg bodde i Ålesund deltok jeg ofte på vinterkarusellen, noe som var sosialt og viktig i min treningshverdag i en periode med lite konkurranse.

 

Jeg bruker mye av fritiden min på trening, og da spesielt løping. Det går i både lange og korte løpeturer og intervaller både alene men også sammen med venner. En annen effektiv og god treningsøkt jeg liker godt er trappeløp. I tillegg til dette er jeg med på intervalltreninger hos OSI friidrett. Løping er en enkel måte å komme seg ut i naturen på, noe som er en av grunnene til at jeg liker det. 

 

Det som motiverer meg for treningen er den gode følelsen man får etter en økt, både ved rolige løpeturer og intervaller. Løpingen gir meg ekstra energi, noe som trengs i en travel studenthverdag.  Det er også veldig gøy at man kan løpe sammen med andre og kombinere det med å være sosial. 

 

Et tips til nybegynnere kan være å finne en treningspartner eller treningsgruppe som kan gjøre det lettere å komme i gang. I tillegg kan det være lurt å finne en treningsform og intensitet som passer deg. Det finnes også mange gode treningsprogram på Internett for alle nivåer.

Oda Reite

Hei, mitt navn er Oda jeg er en 21 år gammel jente fra Ålesund som studerer fysioterapi på tredje året i Oslo. Jeg har drevet med friidrett siden jeg var yngre og drev da med 200 meter og 400 meter frem til jeg var 18 år da jeg la sprint skoene på hylla og korte løp ble byttet ut med langturer og langintervaller.

De siste årene har lengre turer og det sosiale med trening blitt det viktigste for meg. Jeg bruker mye av fritiden på trening og liker meg best i skogen eller på fjellet. Løping er den formen for trening jeg trives best med. Det å komme seg ut i naturen, glemme hverdagen og føle på mestring er noe av det som gjør det ekstra gøy å løpe. Jeg liker best en blanding av lange turer og intervaller, og det beste er at løpeturen kan starte rett utenfor døren uten at det krever noe ekstra utstyr.

Det som motiverer meg med løping er å se fremgang og hvordan kroppen responderer på trening. Jeg er også glad i å sette meg mål, og melder meg ofte på ulike løp for å holde motivasjonene oppe. Jeg er veldig glad i å trene sammen med andre som kan pushe meg, noe som også motiverer meg veldig.

Er du ny og skal begynne å løpe så anbefaler jeg å starte med korte turer sammen med mennesker som motiverer deg og pusher deg! Finn nye stier og sett deg delmål og et hovedmål som skaper motivasjon.

Selina Dybvik Kristoffersen

Mitt navn er Selina Dybvik Kristoffersen, jeg er en 21 år gammel jente som kommer fra Langevågen. Jeg bor nå i Oslo, hvor jeg studerer sykepleier på tredjeåret. På siden jobber jeg hos Löplabbet og er treningsinstruktør på Barrys Bootcamp.

Jeg startet med løping da jeg var 11 år. Det første løpet jeg var deltager på var fjell-løpet Varden opp, og deretter har jeg deltatt på mange ulike løp, alt fra Oslo halvmaraton som yngste deltager, Ålesund maraton som 12 åring, til 800 og 1500 meter baneløp. Etter jeg la friidretten på hylla har jeg blitt mer glad i de lengre løpene, og har derfor løpt jevnlig konkurranser på 10km og halv maraton. Jeg har løpt Oslo halvmaraton hvert år siden 2012, som en motivasjon for treningen jeg legger ned resten av året.

Per dags dato trener jeg mest for gøy. Løping er en enkel treningsform som du ikke trenger mye utsyr til. Jeg elsker å ta på løpeskoene og løpe en runde rundt om i byen, se på folk å bli bedre kjent med byen. Jeg er også veldig glad i å løpe med venner. Jeg liker best å løpe de lengre turene med sammen med noen, de ofte kan bli litt kjedelig i lengden. For deg som skal begynne med løping anbefaler jeg å begynne i det små. Begynn med korte turer som du etterhvert kan øke lengden på. Finn en løype og ett underlag du liker godt, og kos deg på tur. En god motivasjon kan vær en løpevenn. Løp gjerne sammen og sett dere ett fellesmål.

Ingrid Festø

Eg er ein tidlegare volleyballespelar, som har bytta ut idrettshall og knebeskyttarar med friluft og joggesko. Etter at eg slutta med volleyball innsåg eg at eg hadde behov for noko å strekke meg etter for å ha motivasjon til å trene. Og med løping er det alltid noko å strekke seg mot. Eg har alltid vore glad i å springe, og eg er veldig glad i å vere ute. Det er så enkelt å berre knyte på seg joggeskoa å sette beina i "løpegir".

For tida bur eg i Bodø, og jobbar som ergoterapeut på Nordlandssjukehuset. Bodø har eit godt løpemiljø, og som tidlegare lagspelar vart eg overraska over kor sosialt det kan vere å drive med ein individuell idrett. Når vinteren er på det mørkaste hjelper det på motivasjonen å møte ein gjeng ivrige løparar, som alle er klare for ei god intervalløkt! Men eg er også veldig glad i å springe meg ein tur åleine i skogen eller på fjellet.

Eg blir motivert av å trene mot eit løp. Først var det nok for meg å berre vite at eg var påmeldt, men etter kvart har eg fått lyst til å forbetre tidene mine på enkelte distansar. Min absolutt argaste konkurrent er utan tvil meg sjølv! Eg blir også motivert av å bevege meg litt utanfor komfortsona. Eg har aldri sprunge halvmaraton før, og difor er der både utanfor komfortsona og motiverande å skulle springe den distansen under Ålesund Maraton! Håpar vi sjåast på startstreken der 🙂

Sverre Kjerpeset

Mitt navn er Sverre Kjerpeset, 33 år gammel og bor for tiden i Måndalen i Rauma kommune. For ca. 3 år siden veide jeg nesten 150 kilo. Ett skremmende tall syns jeg, men det er aldri for seint å gjøre noe med det. Jeg startet så smått å trene og å sette meg nye mål.

Første målet mitt var å fullføre ett fjelløp. Det klarte jeg med glans i mai 2019. Men jeg synes fart og hurtighet også hørtes veldig gøy ut. Fikk først smaken på Ålesund vinterkarusell og sommerkarusell. Tanken på å fullføre ett maraton var jo egentlig bare sykt!! Hadde jo bare trent ca. 7 måneder med løping. Men jeg meldte meg på Ålesund nyttårsmaraton og hadde som mål å overleve. Jeg kom i mål på 4 timer og 10 minutter. Meget stolt da! Fikk etter dette mer og mer sans på løping. Jeg fortsatte hele tiden å sette meg nye mål, og jeg har nå som mål å løpe Ålesund maraton på tiden 3 timer og 30.

Husk: det er aldri for seint å nå drømmene dine. Men det krever litt innsats av deg selv."

Christoffer Westby Baksvær

Mitt navn er Christoffer, 27år og kommer fra Hønefoss, nå bosatt i Ålesund. Det jeg liker best med løping er at det er så lett tilgjengelig, man trenger bare ett par sko så er man klar. Det er også fint at man lett kan se progresjon på løpeturene. Det som motiverer meg mest er at man alltid klarer litt mer enn man tror, det sitter i hue pleier jeg å si! Tips til nybegynnere; start rolig gjerne med gåturer slik at man får en fin opplevelse i starten, så kan man øke mengde og hastighet etter hvert.